Ebben az országban tevékenykedik jelenleg a világot bejáró, kaposvári fiatal, aki mindig új kalandokra vágyik.


Új kihívások után kutatott a kaposvári gyökerekkel rendelkező Csernák Botond.

A Lindesnesben elhelyezkedő Under nevű étterem igazi gasztronómiai kalandot kínál, hiszen a vendégek tizenhét különleges fogás közül választhatnak. A pincérek nem csupán felszolgálják az ételeket, hanem minden egyes falat mögött ott rejlik egy történet: elmesélik, hogyan készültek az ételek, és milyen úton jutottak el a vendégek tányérjára. A tenger adta frissesség dominál, hiszen az alapanyagokat a személyzet maguk gyűjti, így garantálva a helyi ízek autentikus élményét. De a kreativitás határain is túllépnek: a desszertek ízesítéséhez hangyákat is felhasználnak, kihasználva a kis rovarok különleges védekezősavát. Csernák Botond, egy fiatal kaposvári séf, aki tavaly májusban tért haza a skandináv kalandjából, mesélte, hogy a kezdeti izgalom után a rutin megjelenése elkerülhetetlen, de a tenger folyamatos változása mindig új inspirációt ad: a csendes vagy éppen viharos napok mind-mind más élményt kínálnak. Botond ezt követően Budapestre költözött, de az idei tavaszra újra útra kelt, és most Barcelonában, egy több mint 10 éve Michelin-csillaggal büszkélkedő étteremben találta meg a helyét, ahol továbbra is felfedezheti a gasztronómia világát.

Csernák Botond éppen Barcelonában varázsolja el a spanyol vendégeket, szívük mélyére hatolva.

Már egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogy változtatnom kellene, elhagyva a skandináv északi tájakat. Aztán jött egy rövid időszak, amikor visszatértem Magyarországra, de éreztem, hogy hiányzik belőlem az a plusz energia, a másféle klíma és a társadalmi dinamika. A MontBar tulajdonosával már régóta ismertük egymást, és elkezdtünk beszélgetni arról, hogy szüksége lenne egy menedzserre. Én pedig úgy döntöttem, hogy miért ne néznénk meg ezt a lehetőséget együtt?

Ugyan az első időszak sűrű volt, de sikerült hamar belerázódnia az ottani ritmusba. Mindezek mellett a nyelvtanulásba is bele kellett vágnia, de a spanyol csak elsőre tűnt egyszerűnek. - Eleinte azt gondoltam, hogy egyszerű lesz, a spanyolt pár hét alatt kirázom kisujjamból. De azért ez nem így van, hiszen egy teljesen új nyelv azért nem ragad csak úgy rá az emberre. Ezért elkezdtem arra is kicsit több időt szánni - beszélt a nehézségekről a kaposvári fiatal. Azt is elárulta, hogy nem néztek rá másképp, mert nem Spanyolországban született, a kölcsönös tisztelet számított az elejétől fogva, így viszonylag gördülékenyen indult a munka.

Related posts