25 éve a gasztronómiai élmények és a szakmai pályák formálásának mestere a SÉF iskola.


Pezsgő hangulat töltötte be a veszprémi Agorát. Nem csoda, a SÉF iskola 25 éves jubileumi gáláját tartották. A negyed évszázados sikertörténetet ünnepelve vezetők, díszvendégek és a diákok is megosztották gondolataikat arról, hogyan vált a helyi kezdeményezés az ország egyik legelismertebb gasztronómiai képzőhelyévé.

Az ünnepi gála előtt Végh Dávid igazgató lapunknak kiemelte a SÉF iskola negyed évszázados útját a minőségi gasztronómiai képzés terén. "Hihetetlen, hogy eltelt 25 év. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és hálásak mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez" - fogalmazott az igazgató.

A gálán számos ismert személyiség tette tiszteletét. Ovádi Péter országgyűlési képviselő Veszprém oktatási hagyományait méltatta, kiemelve az iskola bátor kezdeményezését. "Ez az iskola egy igazi iránytű lett a többi intézmény számára. Azt kívánom, hogy a következő 100-200 év is ugyanebben a lendületben teljen" - fogalmazott a képviselő.

A SÉF hozzájárul a város hírnevének építéséhez és gazdagításához.

Sótonyi Mónika, Veszprém alpolgármestere kiemelte az iskola városra és a környező térségre gyakorolt kedvező hatását. "Negyed évszázadra tekintünk vissza, és ez az intézmény kulcsszerepet játszik oktatási palettánkon. Diákjaik nemcsak elismert szakemberekké válnak, hanem hozzájárulnak városunk hírnevének növeléséhez is" - fogalmazott az alpolgármester asszony.

A kulisszák mögé is betekintést nyertünk Végh Dávid igazgató jóvoltából. "2000-ben magán szakképző intézményként indultunk, a tiszta szakma profizmusára törekedve a turizmus-vendéglátás területén" - magyarázta az igazgató. Kitért a képzési kínálat sokszínűségére a szakács, cukrász, pincér szakmák mellett a turisztikai technikus képzésre is. A városban működő másik hasonló intézménnyel való "jó értelemben vett rivalizálásról" elmondta: "Tudunk együtt dolgozni, hiszen azonos fenntartással állunk."

A gála programja a szakmai tudás mellett a diákok kreativitását is bemutatta. "Szerettük volna, ha a vendégek nem csak a gasztronómiai képzésünket látják, hanem azt is, hogy diákjaink mennyire sokoldalúak" - tette hozzá Végh Dávid.

Related posts