Y faktor törődő apaság a munka világában


2015-ben azonos címmel kiírt pályázatunkon apák és munkáltatók írásait vártuk arról. hogy milyen újszerű megoldásokat alakítottak ki magánemberként, munkáltatókként a férfiak munka és magánélet összehangolására és ezen keresztül a nők és férfiak munkamegosztásának segítésére, az apaszerepek megélésének motiválására. A beérkezett írások közül 2015. november 19-én  a nemzetközi férfinapon adjuk át a Legtörődőbb apa és az Apabarát munkahely díjakat.

A pályázatok is azokra a kérdésekre keresték a választ, hogy

  • Milyen igényeik és lehetőségeik vannak a férfiaknak szülői szerepük megélésére Magyarországon a skandináv és nyugat-európai apákhoz képest?
  •  Mennyiben támogatja őket ebben a társadalom és szűkebb környezetük?
  • Milyen törekvéseket látunk Európában a férfiak magánéleti szerepvállalását támogató szabályozási és munkahelyi környezet kialakítására?
  • Milyen tényezők befolyásolják a nők és férfiak szempontjából egyaránt magánélet-barát szervezeti kultúra meghonosítását?

Program:

16.30 Megnyitó – Keveházi Kata, JÓL-LÉT Alapítvány
16.35 Megváltozott apaszerepek a 21. századi Magyarországon és Európában – Dr. Takács Judit, MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont 
16.50 Az aktív apaságot támogató intézkedések – Utzeri Mounia, Ph.D-hallgató, Corvinus Egyetem
17.15 Apaszerepek és szervezeti kultúra – Dr. Molnár Imre, GS Consulting, ügyvezető igazgató
17.30 Atipikus-e a törődő apaság és támogatása – Rácz Zsuzsa író beszélget Bán Miklóssal (Nyitottak vagyunk), Brian Meyer Poulsen-nel (Grundfos), Lakatos Tibor (Európa Terv Kft.) Miklós Nándor (Sonrisa Informatikai Kft.)
18.15 A beérkezett nyertes írásműveket felolvassa: Szabó Sipos Barnabás, színművész
18.30 Díjátadó: az APABARÁT MUNKAHELY és a LEGTÖRŐDŐBB APA díjak átadása.

Van ismerősöd, akit érdekel? Küldd el neki! Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Elküldöm...

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>