Debreceni NÓRA-PONT tanácsadók


Szabó Márta

 Szabó Márta vagyok, a Lépéselőny Egyesületnél dolgozom mentorként, ahol a pályakezdőknek és a megváltozott  munkaképességű  embereknek segítek a munka-erő piacra való integrálódásban. A Nóra – Hálóhoz csatlakozva az a célom, hogy  a hátrányos  helyzetben lévő nőknek is segítséget nyújtsak. A Nóra-Hálózat 11 városban küzd a nők elhelyezkedéséért és  esélyegyenlőségének  megteremtéséért. Debrecenben a Lépéselőny Egyesületnél várjuk az érdeklődőket, akiknek különböző  tanácsadásokkal  (karriertervezési, álláskeresési, anti-diszkriminációs) és tréningekkel segítünk.

Rády Eszter Rády Eszter vagyok, a Debreceni Lépéselőny Egyesületnél, a Nóra-hálón belül többek között tanácsadóként tevékenykedek.  Pszichológusként mindig fontosnak tartottam a családi minták működését és a nemi szerepek tanulásának folyamatát. A mai  fiatal nők számára különösen fontosak ezek a folyamatok, mert nehezen elérhetővé váltak a családi minták, és a nemi szerepek  szintén gyorsan változnak. A Nóra Háló keretein belül azoknak a nőknek szeretnék segítséget nyújtani, akik úgy érzik, egyedül  vannak és támaszt keresnek, többre képesek, de nem tudják, hogyan kezdjék el az önfejlesztést, akik szeretnének a m  munkaerőpiacra visszatérni, és ehhez szeretnék újra felmérni munkaképességeiket. A tanácsadást igénybe vevők számára  lehetőség nyílik egyéni tanácsadásra, csoportos munkára (tréningek) is.

Lászki RenátaLászki Renáta vagyok, a Lépéselőny Egyesületnél és a Segítők Innovatív Közössége Közhasznú Egyesületnél szociális  munkatársként és pszichológusként tevékenykedek. Pszichológusi munkám során gyakran találkoztam pályakezdőkkel, a  gyermekvállalás miatt pályájukat otthagyókkal, továbbá a munkába való visszailleszkedést kétségbeesetten kereső, a  szakmájukban és önmagukban elbizonytalanodott nőkkel. Azt tapasztaltam, hogy manapság egyre több női társam kerül  hasonló  életszituációba és keresi helyét a munka világában, miközben számos problémával találkozik a munkaerő-piacon, amelyek  megoldása könnyebbé válhatna, ha szakmai segítséget kapna. Szociális segítőként pedig küldetésemnek érzem, hogy a pályájukon elakadt nőket támogassam és a szakmai kiteljesedésben akadályozó nehézségeket segítsek leküzdeni, ezáltal pedig eredményesen kitudnak majd a karrierjükben (akár gyermek mellett is) teljesedni. Célom továbbá, hogy az országos szinten működő Nóra- Hálózat tanácsadó tagjaként aktívan tevékenykedjek és segítsem női társaim kompetenciáinak és szakmai fejlődésüknek az erősítését. A Nóra- Hálózat szolgáltatásain belül a nőket érintő munkapszichológiai területekben szeretnék információt nyújtani és a munkába való re-integrálás elősegítéséhez rászoruló női társaimat tanácsadásban részesíteni, ami után önmaguk is helytállnak a nyílt munkaerő-piacon és sikeresen elhelyezkedhetnek vágyott szakmájukban.

Jámborné Katalin Jámbor Lászlóné vagyok, jelenleg Debrecenben a Lépéselőny Közhasznú Egyesületnél a “NÓRA-HÁLÓ” projektjén belül  ügyfélkapcsolati munkatársként dolgozom. Feladatköröm kiterjed, többek között munkaerőt kereső cégek illetve állást  kereső ügyfelek közötti kontakt teremtést biztosítom. Nagy lelkesedéssel, odaadóan végzem munkámat, szívesen vagyok –  lehetőségeinkhez mérten – embertársaim segítségére

További munkatársaink:

Dankó Csaba Dankó Csaba vagyok, a Lépéselőny Egyesületnél önkéntesként tevékenykedek.  Szeretném a Nóra-Hálózat tanácsadójaként  hasznosítani a munkaerő-piacról és annak szereplőiről szerzett tapasztalataimat és ismereteimet. Személyzetfejlesztési  előadóként nap, mint nap szembesülök a munkaerőpiacon lévők problémáival, többek között a különböző korú nők és anyukák  álláskeresési nehézségeivel is. 2014 októberében részt vettem Hajdú-Bihar megyében álláskeresőknek meghirdetett  álláskeresési tanácsadási projektben, ahol motivációs csoportos foglalkozásokat és egyéni tanácsadásokat vezettem. Két hét  alatt körülbelül 50 munkanélküli álláskeresési potenciálja erősödött meg a foglalkozásokon keresztül. Úgy gondolom, hogy a  mai profit- és kevésbé munkavállaló-orientált gazdasági világban a nők fokozottan veszélyeztetettek az elhelyezkedési nehézségeket tekintve. Véleményem szerint kellő segítséggel legyőzhetik a nehézségeiket és gondjaikat, ezáltal könnyebben érvényesülhetnek a munka világában.

Bacskai NikolettBacskai Nikolett vagyok, a Segítők Innovatív Közössége Közhasznú Egyesületnél szociális gondozóként tevékenykedek. Ifjúságsegítőként sokat tanultam a pszichológia rejtelmeiről, a nők és gyermekek bántalmazásáról, valamint a nők helyzetéről a világban. A Nóra-Hálóhoz azért csatlakoztam, mint tanácsadónő, mert szeretnék azokon a nőkön segíteni, akik nehezen tudnak visszatérni a munkaerőpiacra és elveszettnek érzik magukat. A legtöbb esetben a nők tabu témának tekintik azt, hogy esetleg probléma van a családban és nem azért nem térnek vissza a munka világába, mert nem akarnak, hanem azért, mert a partner nem engedi. A Nóra-Háló kapcsán leginkább a bántalmazott nőkre fordítom a figyelmem, mert sajnos ma Magyarországon elég nagy számban vannak. Úgy érzem, hogy a Nóra-hálózat egy remek kapaszkodó a nőknek. Engem mindig is megérintettek az efféle dolgok és leginkább a segítés az, ami motivált abban, hogy bekapcsolódjak a programba.

Van ismerősöd, akit érdekel? Küldd el neki! Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Elküldöm...

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>