Családi nap és NÓRA-PONT megnyitó Berettyóújfaluban


Ötödik alkalommal nyitottunk meg NÓRA-PONTOT 2014. szeptember 25-én. Berettyóújfaluban melyet a  CSAT Egyesület működtet a NÓRA-HÁLÓZAT partnerszervezeteként.

Helyszínül a Civil Udvarban lévő, a városközpontban található immár felújított irodát választottuk.  Az udvarban 8 szervezet végzi munkáját (néptáncosok, súlyemelők, természetvédők, hagyományőrzők, boxolók, zenekar stb.) akik szintén bekapcsolódtak a megnyitó programjába, és betekintést engedtek mindennapi munkájukba.

bohóc(1)

A programra jelentős létszámmal érkeztek az érdeklődők, az érintett nők, családok. A délutáni ünnepélyes megnyitóra Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu Város Polgármesterét kértük fel, aki egyben elfogadta a rendezvény védnökségét is. A jó szakmai együttműködés keretén belül a város Önkormányzata is támogatja az egyesület munkáját, így a Nóra-Pont kialakítását is. Novotni Edit a CSAT Egyesület ügyvivője köszöntötte a jelenlévőket, és elmondta, hogy az egyesület mindig is nagy hangsúlyt fektetett a női munkavállalókra, a (női) diszkrimináció kezelésére, és többek között ezért is tartja fontosnak a projektet. Ezt követően Major Lívia (HR szakértő, oktatási vezető, tanácsadó) előadása következett, aki a budapesti Jól-Lét alapítvány által elindított Nóra-Hálózatot mutatta be. A hálózat megismerése után Némethné Török Orsolya (tanácsadó-CSAT Egyesület) előadására került sor, melyben a berettyóújfalui Nóra-Pont szolgáltatásait, illetve a nők munkaerőpiaci helyzetét ismertette, melyhez a helyi Munkaügyi Központ kirendeltség vezetője, Szabó Erika friss statisztikai adatokat szolgáltatott, a sikeres együttműködés keretein belül. Előadások zárásaként Kovács Zsuzsanna a CSAT Egyesület elnöke mutatta be az e-Karrier projektet, mely az álláskeresőknek, munkavállalóknak nyújt segítséget, és a munkáltatókkal való együttműködés keretén belül, elhelyezkedési lehetőséget biztosít. Az előadások végén, kötetlen programok várták a jelenlévőket: baba szépségverseny (fiú-lány), ugrólóvár, arcfestés, lufi hajtogatás, néptánc bemutató. Lehetőséget biztosítottunk az érdeklődők számára, hogy következő időpontban tanácsadás keretében keressenek fel minket. A szépségversenyre a gyermekről készült saját fotóval lehetett nevezni, a jelenlévők szavaztak. Mindkét kategóriát díjaztuk, vásárlási utalvánnyal. A délutáni program zárásaként a Nóra-pont logóval ellátott torta került felvágásra, és kiosztásra.

megnyitó

A tartalmas, érdekes, szórakoztató megnyitón sok nő, kisgyermekes nő kapott tájékoztatást a NÓRA-PONTON elérhető szolgáltatásokról,azok térítésmentes igénybevételéről.

Tapasztalataink és a visszajelzések alapján a későbbiekben fontos, hogy előzetes igényfelméréssel egybekötött klubfoglalkozásokat, csoportos tájékoztatókat, tanácsadásokat valósítsunk  meg. Elektronikus kitölthető kérdőívünk az alábbi linken érhető el https://docs.google.com/forms/d/1e2yHJauj8kgbN1akmSpiKEsq19lsEpr92QrfiUfzmIY/viewform?edit_requested=true

Célunk, hogy minél több érintett nő kitöltse, ezáltal egy visszajelzést kapjunk az igényekről, így alakítva a programokat Berettyóújfaluban. A linket megkapják a partnerszervezetek, elérhetővé válik a Facebook-on, internetes portálokon is.

Van ismerősöd, akit érdekel? Küldd el neki! Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Elküldöm...

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>